Un dia per reivindicar la idea radical que les dones som persones

WhatsApp Image 2020-03-12 at 13.06.24

“Feminisme és la idea radical que les dones som persones”, ho va dir l’Angela Davis fa gairebé 50 anys però la realitat és que encara hi ha molta gent que no ho ha entès. És per això que des del Club Infantil i Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons, any rere any, seguim reivindicant aquesta idea. 

Durant tot l’any treballem per la coeducació i la igualtat, però el 8 de març representa per a nosaltres l’oportunitat d’empoderar a totes les nenes, adolescents i dones acompanyades per les escoles, la comunitat, el barri, els mitjans de comunicació, persones i personatges públics… Tot es tenyeix de lila i això facilita la connexió entre el feminisme i les nostres activitats i accions reivindicatives.

Vam començar el dia 2 de març, el grup de Sol Solet ens van transformar el hall del Club en una exposició de dones úniques. Dimarts, vam estar fent pancartes reivindicatives. Dimecres, la Fatima i la Hiba del grup de Massagrans van passar per tots els grups i l’espai familiar Llaços a explicar contes feministes. El dijous, la Saray i la Nadia de Rebombori van estar gravant a totes les nenes, adolescents i dones del Club per a la gran estrena del videoclip “Reinas” que va tenir lloc el divendres. Però no s’acaba aquí, divendres al Club van aparèixer dos posa cares que van fer els Rebombori. Sabeu qui són la Brave i la Beyoncé? 

WhatsApp Image 2020-03-12 at 13.08.12 (4)

El mateix divendres a la plaça de Sant Ildefons, els i les joves del Casal van participar de l’Acte comunitari del dia de la dona que van organitzar els Espais Joves, Mowgli, DeColors, el CRAJ i el Casal Jove del Club Infantil i Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons.

El dia 4 de març, les dones que participen a les classes de llengües van poder escoltar a la Fatima Taleb i empoderar-se com a mares, com a dones i sobretot com a persones! 

Quin escàndol! Us penseu que tot acaba aquí? Doncs, al El Petit SI també van tenir els motors en marxa durant tota la setmana. Van elaborar cartells reivindicatius, van treballar els micromasclismes, van investigar sobre diferents dones que han destacat a la història i entre totes van construir un mural feminista amb els noms de les dones més importants de les seves vides!

I què passa amb tots aquells contes tradicionals que sempre ens han explicat els avis i àvies? Us imagineu que la Caputxeta hagués enganyat al Llop? I si la Blancaneus hagués pogut explicar que la poma li havia donat el seu pare? I la Ventafocs? Us podeu creure que la seva madrastra va aconseguir que pogués anar a l’escola? … Doncs tots aquests finals són els que van inventar-se els infants i les famílies de la Ludoteca al Dau. 

Com podeu comprovar va ser una setmana molt intensa, molt lila, molt femenina i res no caldria si tothom entengués que el “Feminisme és la idea radical que les dones som persones”. Però com que no és així, cal fer bandera d’allò que deia Nelson Mandela: “L’educació, és l’arma més oderosa per canviar el món”.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.