SERVEI DE MENJADOR – CURS 2021/22

El menjador de l’escola Pablo Neruda del curs 21/22 comença amb una novetat del Departament de Salut i és que s’insta a les entitats i empreses que fan menjars a incloure més proteïna vegetal i disminuir els sucres dels menús que es feien fins ara. Això té i ha tingut repercussions en com es presenten els menús als infants ja que, alguns d’aquests canvis no acostumen a ser ben rebuts en primera instància. De mica en mica, tothom ens anem adaptant i esperem que sigui una normalitat de cara al curs vinent.

Aquest curs hem decidit fer activitats diferents en horari de menjador que ens ajudin a treballar amb els infants tot el tema alimentari a través d’una activitat que dura tot l’any,… aquest any farem una volta al món !!!!

Què vol dir això ? Doncs que una vegada al trimestre fem parada en un país i mengem un menú temàtic d’aquell lloc. El mes de desembre vam estar a Itàlia, la propera parada (març) serà al Japó i finalitzarem el viatge a Mèxic (maig).

Tan infants com monitores ens ho passem d’allò més bé ambientant l’espai de menjador, decidint el menú, treballar les característiques del país i vestir-nos com si fóssim allà mateix!

A part del viatge, també celebrem les festes tradicionals. L’última que hem celebrat ha estat el Carnestoltes, on els alumnes de 5è i 6è han ajudat al Rei Carnestoltes a preparar els manaments per cada dia de la setmana. Voleu saber quins van ser?

  • Dilluns: menjar de peu.
  • Dimarts: menjar amb la cadira girada.
  • Dimecres: començar a dinar pel postre.
  • Dijous: donar de menjar al company del costat.
  • Divendres: parlar un idioma inventat.

Un cop acabat, ens endinsem a preparar el proper viatge,…Japó!

Aprofitem que avui és 4 de març, Dia Mundial de l’Obesitat, per fer una crida a l’alimentació saludable, peça clau per a la lluita contra l’obesitat infantil juntament amb l’activitat física i d’esport, assegurar les hores i la qualitat del son i tenir un bon benestar emocional.

La nostra entitat, a part de potenciar els hàbits saludables al menjador del Pablo Neruda s’ha associat també amb la @GasolFoundation per a lluitar contra la obesitat infantil a través d’una activitat diària amb els grups de Rebombori, Enforcats i Mag Maginet, “La Galàxia Saludable”.

També ens adherim al manifest #TothomHaDActuar de la Gasol Fundation i us animem a fer el mateix!

Per una vida sana!


Itàlia


Carnestoltes


Fivalin


0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.