Coneixeu “Wordle”?

Segur que n’heu sentit a parlar… És un joc de paraules que s’ha posat de moda arreu del món.

Les regles són molt simples: has d’endevinar la paraula oculta en 6 intents. Per començar, simplement has d’escriure qualsevol paraula en la primera línia. Si la lletra s’endevina correctament i està en el lloc correcte, es marcarà en verd, si la lletra està en la paraula, però en el lloc equivocat, en groc, i si la lletra no està en la paraula, romandrà grisa.

Es tracta d’un joc extremadament senzill de jugar i d’entendre. Per això, cada dia proposem aquest repte a les dones dels grups de Parlem. Han d’endevinar la paraula del dia en el menor número d’intents possible. Aquesta paraula és igual per a totes, la qual cosa fomenta una competició sana entre les companyes de grup.

En els últims mesos, a les classes de llengües, Wordle s’ha convertit en el tema principal de conversa. Cada dia les dones participen, envien i comparteixen les seves puntuacions a través de WhatsApp. Després, a les classes de llengües, és comenten les paraules i el seu significat. És una manera d’aprendre vocabulari i ortografia de manera amena i divertida alhora que milloren els seves competències digitals.

Es tracta, sens dubte, del joc del moment i les dones treuen temps de les seves responsabilitats diàries per jugar i aprendre. Han integrat perfectament el joc dins de la seva rutina diària: algunes jugen al matí, altres durant l’esmorzar… us sorprendria les hores en que ens envien els puntuacions! Són molt matinadores!

I vosaltres, podeu endevinar la paraula oculta en 6 intents? Intenteu-ho!