Música per canviar actituds

Des del Casal Jove del Club Infantil Sanfeliu-Santildefons i emmarcat dintre dels Tallers Diversificats de Suport i Reforç Educatiu en Centres dels Plans Educatius d’Entorn liderats per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat estem portant a terme un Taller de Rap, música i paraules.

El taller, que s’està desenvolupant al llarg del tercer trimestre del curs 20-21 amb alguns alumnes de l’institut Apel·les Mestres d’1 i 2 de l’ESO, té com a eix fonamental la reducció i prevenció del fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur.

Acompanyant al joves en el procés d’adquisició de competències personals, socials i curriculars bàsiques, tot afavorint una actitud positiva cap a l’aprenentatge, aquest taller es divideix en 4 fases. Una primera fase per conèixer la història del Rap i el seu moviment en l’actualitat. Una segona de rimes i poesies “Escrivim i construïm les primes estrofes i melodies” seguida d’una fase de ritmes, creació i autoaprenentatge musical i per terminar la realització d’un videoclip com a resultat final del taller.

Aquestes alçades del taller els joves ja han començat a composar una cançó de rap,  amb un contingut crític davant de l’assetjament escolar, i han escrit estrofes tan empoderades com aquesta:

“ Una qualitat que encara no la hem citat

Li donarà més força a l’acos escolar

Som la solució d’aquesta societat

I l’evolució d’Hospitalet de Llobregat”

Amb la col·laboració de

logo generalitat de catalunya departament d'educació
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.