GEGANTA DE SANFELIU

El barri de Sanfeliu en prepara una de grossa! Cada divendres a la tarda hi ha molt de Xi-barri a la Plaça de les Comunitats. N’hi ha tant i tant que segur que n’estan preparant una de GEGANT!

Durant el mes de novembre, el Xi-barri es va estendre per les escoles, instituts i entitats del barri Sanfeliu, on es van anar omplint les bústies participatives amb dibuixos que responien a: “Fes la teva proposta de gegant o geganta del barri”.

Es van recollir més de 270 propostes de gegants i gegantes: brúixes, dimonis, àvies, monstres, prínceps, superheroïnes, robots, personatges reivindicatius, treballadors i treballadores, bèsties, reis i reines, etc… N’hi havia tantes que era difícil triar-ne només una. Així que amb en Miquel Grima (mestre geganter qui ha rebut l’encàrrec de dissenyar i confeccionar l’escultura) vam decidir agrupar totes els propostes en diferents temàtiques perquè la gent del barri Sanfeliu en pogués votar una:

– Animals fantàstics: Més de 30 propostes inspirades en els animals més inversemblants que us pugueu imaginar!

– Tradicional: La genètica gegantera també va arribar en forma de propostes pel gegant/a de Sanfeliu.

– Éssers d’un altre planeta: La imaginació dels més petits i petites del barri ens van fer arribar un munt de propostes un tant estranyes… Què us semblaria un gegant/a d’un altre planeta?

– Personatge de ficció: Pel·lícules, contes, faules, llegendes… Confirmem! El barri en sap moltes!

– Treballador/a: Queda clar que Sanfeliu és un barri treballador i de múltiples oficis!

– Diable o diablessa: Quina pudor de sofre! Per aquí van passar uns quants dimoniets i dimonietes que ens van deixar les seves propostes més infernals!

– Amb valors: A la zona muntanyosa del Samuntà, dins del districte 1 de l’Hospitalet, hi ha el barri més petit i amb el cor més obert! Sanfeliu!

I ara, després de recollir els vots dels veïns i veïnes del barri, dels infants de les escoles Ausiàs March, Pablo Neruda i Sanfeliu, dels adolescents i joves de l’institut Apel·les Mestres, de les persones grans que viuen a la residència DomusVi Can Buxeres, de les persones usuàries del Punt Òmnia i dels infants, adolescents, joves i famílies del Club Infantil i Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons ja tenim categoria guanyadora:

Amb 123 vots, el gegant o la geganta del barri serà… UNA PERSONA MOLT TREBALLADORA!

Us esperem a totes el proper divendres 18 de febrer de 17:00h a 19:00h a la Plaça de les Comunitats per a descobrir què serà el gegant o geganta i començar a construir-lo plegades! El mateix dia, quan li haguem vist la cara que fa, triarem entre totes quin nom li volem posar i així tenir-lo a punt per a la gran estrena que serà el dia 26 de febrer a la rua de Carnaval del barri de Sanfeliu. També farem un grup de persones voluntàries per a passejar-lo per la rua, total, només pesa 15kg i medeix 2,5m. Us hi animeu?

Agraïments a totes les entitats, escoles i instituts de la xarxa socioeducativa de Sanfeliu per acompanyar-nos en aquest projecte.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.